НОВОСТИ

Аулић: Што се ЦИК више иживљава над Српском, грађани све одлучнији да бране своју изборну вољу

20/10/2022

Опозиција (у) Републици Српској иза себе има ЦИК БиХ, нелагалног (Кристијана) Шмита, западне амбасаде и политичко Сарајево, а једино што им недостаје је подршка грађана Српске и зато уз помоћ својих ментора и коалиционих партнера из ЦИК-а на све начине покушавају да оспоре јасно изражену изборну вољу народа у Републици Српској, нагласио је члан Главног одбора СНСД-а Саша Аулић.

 

 

“Због тога би нови избори које припрема ЦИК с једне стране били додатно урушавање правног поретка и свих могућих норми изборног законодавства, али са друге стране сјајна и јединствена прилика да на политичко сметљиште пошаљемо и још убједљивије поразимо оне који покушавају да се домогну власти уз помоћ доказаних непријатеља Српске”, истакао је Аулић.

Он је нагласио да је СНСД против кршења закона и правног иживљавања које спроводи ЦИК, али грдно се варају они који мисле да се било ко у СНСД-у боји нових избора.

“Једино питање је шта ће ЦИК урадити у том случају и колика разлика је потребна да схвате да пета колона оличена у опозицији (у) Републици Српској нема ни теоретску шансу да се домогне власти, све и да изборе понављају сваких мјесец дана”, навео је Аулић.

У случају поновљених избора, додао је он, избор никада не би био лакши и био би до краја огољен – или патриотска власт која мисли својом главом или окупација Српске од Шмита и западних амбасада, посредством поданичке опозиције, или јачање институција Српске или потчињавање политичкој Башчаршији, или опстанак или нестанак Републике Српске.

“Не бојимо се ЦИК-овог нелегалног бројања, нити се бојимо поновног пребројавања на изборима. Народ је 2. октобра јасно показао да је уз СНСД, да је уз Милорада Додика и Жељку Цвијановић, а сваки наредни пут показаће исто, само још убједљивије. А ЦИК само нека ради свој посао. Што се више и дуже иживљавају над Републиком Српском, наши грађани биће све одлучнији да одбране своју изборну вољу”, навео је Аулић у ауторском тексту за портал “Бањалука.нет”.

Ако мисле да ће овом институционалном револуцијом помоћи својим савезницима из опозиције, истакао је Аулић, нека само наставе тим путем.

“Ми смо спремни”, поручио је

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести