НОВОСТИ

Бањац: Република Српска није ваша ни чаршија, ни авлија, а ни беглук

02/09/2021

Предсједник Народне партије Српске /НПС/ Дарко Бањац изјавио је Срни да приједлог Шефика Џаферовића упућен Кристијану Шмиту да смијени Милорада Додика, који је од народа из Републике Српске изабран за српског члана Предсједништва БиХ, само је доказ да постоји намјера да се мијења политичка структура БиХ силом а не на изборима.

 

Дарко Бањац

Предсједник Народне партије Српске /НПС/ Дарко Бањац

 

“Сада је јасно да је степен Џаферовићеве мржње према Републици Српској и српском народу толики да је немогуће са њима функционисати у БиХ и да је то неодржива земља”, истакао је Бањац.

Он је оцијенио да је очигледно да бошњачке структуре и, нажалост, дио међународне заједнице желе силом, а противно свим узансама и начелима демократије и међународног права, да склоне све оне који су препрека стварању унитарне БиХ.

“Е па, господине Џаферовићу, а и сви ви који желите да затрете огњиште српског народа то вам неће поћи за руком. Република Српска неће бити ваша ни авлија ни чаршија, а није ни ваш беглук. Од данас је јасно да са вама договора нема, а Кристијан Шмит нека смјењује по Њемачкој и нека српски народ остави на миру. Није ово 1941. година”, поручио је Бањац.

Остале Вијести