НОВОСТИ

Влада Српске прогласила 27. септембар Даном жалости |

Цвијановић са амбасадром Холандије о процесу европских интеграција |

СНСД Бањалука: И даље дуге листе чекања за вртиће, одговорна градска администрација |

Бањалучка “Паук служба” склонила Вукановићев аутомобил |

Мазалица: Израда Приједлога закона о непокретној имовини при крају, имовина практично укњижена |

Посланици НСРС одали почаст страдалим Србима на Космету |

Тадић: Нема приступања ЕУ са странцима у Уставном суду и Комшићем у Предсједништву |

СРПСКИ МАНАСТИР ПОЗНАТ ПО ЈЕДНОЈ МИСТЕРИЈИ! Вјерује се да он крије мапу великог закопаног блага које је Марку Краљевићу поклонила вила Равијојла |

ЗБОГ ОВИХ РИЈЕЧИ ЗАВРШИО У ЗАТВОРУ! Поруке великог академика и данас одјекују: Српски народ мора да се окрене себи! |

МИСТЕРИЈА МАРШАЛОВЕ САХРАНЕ У гроб „отишао“ на велики српски празник и дан Трећег српског устанка! Ништа у животу, па ни у смрти није случајно |

Бол у срцу истог интензитета као и првог дана

26/05/2021

У Сарајевско-романијској регији више од 7.100 лица изгубило је животе у протеклом рату, од чега је више од 3.000 цивила.

 

Јасик на Требевићу

Јасик на Требевићу

Страдали су и војници, бранећи српску нејач и родну груду. За 32 погинула припадника Војске Републике Српске у мјесту Јасик на Требевићу, израђено је спомен-обиљежје.

 

Млађенка Дивчић која је на Јасику изгубила брата, захвалила је Борачкој организацији што сваке године одржава сјећање на страдале припаднике Војске Републике Српске, напомињући да је и данас бол у срцу истог интензитета као и првог дана.

 

Предсједник Борачке организације Пале Михајло Парађина је рекао да је Требевић био значајна, доминантна и веома битна кота са аспекта одрбамбено-отаџбинског рата у одбрани ове општине.

 

“Сви борци су дали огроман допринос јер нису дозволили да се линија фронта помјери за микрон према општини Пале и тако су заштитили српски народ”, рекао је Парађина.

 

Он је нагласио да је неопходно да и будуће генерације наставе да његују традицију, јер многи нису свјесни да је Република Српска највећа вриједност проистекла из рата.

 

“С поносом сви ми који смо учествовали у стварању Републике Српске и одбране српског народа можемо да кажемо да припадамо историјској генерацији Срба која је створила друштвену заједницу у оквиру БиХ. Република Српска остаје гарант опстанка српског народа у оквиру БиХ”, додао је Парађина.

 

Начелник Бошко Југовић је рекао да ће општина Пале наставити да подржава борце кроз запошљавање, стипендије и стамбено збрињавање.

 

“Некада је битна и морална сатисфакција”, навео је Југовић.

 

Предсједник Скупштине града Источно Сарајево Бранко Kороман је указао да су сва спомен обиљежја погинулим борцима у Сарајевско-романијској регији у близини породичних кућа.

 

“Све тезе пласиране од друге стране у БиХ о агресији и опкољавању Сарајева падају у воду. Дефинитивно је да оваквим мјестима бранимо карактер одбрамбено-отаџбинског рата. Српски борци су бранили српски народ и своја огњишта, а самим тим и слободу Републике Српске”, рекао је Kороман.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести