НОВОСТИ

БОРС изражава незадовољство данашњом пресудом припадницима ВРС

21/10/2022

Борачка организација Репулике Српске изражава незадовољство данашњом пресудом којом је Суд БиХ осудио седморицу бивших припадника Војске Републике Српске на укупно 91 годину затвора и изражава сумњу у објективност овог суђења и рад правосудних органа БиХ.

 

 

Суд БиХ је више пута показао да нема једнаке аршине према припадницима Војске Републике Српске и других зараћених страна, што се види по броју пресуда и изреченим годинама казне по оптужбама за ратне злочине. Најсвјежији примјер за то је недавна пресуда Сакибу Махмуљину, којем је након другостепене пресуде умјесто да заврши у затвору, омогућено да оде на наводно лијечење у Турску – наводи се у саопштењу БОРС-а.

Навода да, иако су се поменути српски борци из Вишеградске бригаде редовно одазивали на сва рочишта Суда БиХ која су годинама трајала, јуче су изненада ухапшени, а данас и пресуђени и одмах упућени у притвор.

– Због чега и њима није дозвољено да се до окончања поступка бране са слободе – наводе из БОРС-а?

Због свега наведеног, из БОРС-а изражавају сумњу да је овакво поступање и пресуда наставак праксе да се осуди што већи број српских бораца, како би се српска војска приказала као злочиначка и агресорска.

– Борачка организација Републике Српске осуђује овакву праксу и изражава надање да ће у другостепеном поступку поменутим српским борцима, Суд узети у обзир све доказе и изрећи ослобађајућу пресуду, као што је то данас учинио са командантом Вишеградске бригаде – поручено је из БОРС-а.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести