НОВОСТИ

Вишковић: За борачки додатак 4,7 милиона КМ (ВИДЕО)

16/09/2021

Влада Републике Српске донијела је Одлуку о исплати мјесечног новчаног примања социјално угроженим незапосленим борцима Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске од прве до пете категорије.

 

Влада РС: За борачки додатак 4,7 милиона КМ

Влада РС: За борачки додатак 4,7 милиона КМ

 

– Годишње ће за овај додатак бити издвојено 4,7 милиона марака – рекао је за предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић, гостујући у Печату наше Телевизије.

Циљ ове одлуке је да се успостави исплата мјесечног новчаног примања социјално угроженим незапосленим борцима Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске од прве до пете категорије, млађим од 60 година који имају пребивалиште на територији Републике Српске.

 

Видео прилог можете погледати овдје

 

Одлуком су приоритетно обухваћени борци који су испунили услове из Јавног позива који је Министарство расписало за ову категорију бораца почетком календарске године. Такође, дата је и могућност да се исплата врши и борцима који накнадно испуне услове утврђене овом одлуком, уколико поднесу захтјев, саопштено је данас из Владе Српске.

Мјесечно новчано примање исплаћиваће се почев од октобра мјесеца ове године у износу обрачунатом по важећој основици за мјесечни борачки додатак, а који зависи од броја мјесеци које је борац провео у зони борбених дејстава. За реализацију исплате мјесечног новчаног примања по овој одлуци према процјени потребно је издвојити мјесечно 399.170,05 КМ, односно на годишњем нивоу 4.790.040,60 КМ.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести