НОВОСТИ

Вишковић: Позив Салкићу да поднесе оставку на функцију потпредсједника Српске

05/11/2021

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић упутио је отворено писмо потпредсједнику Српске Рамиз Салкићу, саопштено је из Бироа за односе с јавношћу Владе Српске.

 

Радован Вишковић

 

Писмо премијера Српске преносимо у цијелости:

Поштовани потпредсједниче Републике Српске,

обраћам Вам се као потпредсједнику Републике Српске којег је на ту функцију изабрао бошњачки народ, док мој народ, Срби у ФБиХ, немају ту могућност.

Такође, како сте се представили и потписали тако нешто не постоји па се ви на овај начин лажно представљате, па не видим разлог ни да Вам одговарам и само ћу Вас подсјетити на неколико важних чињеница.

Изабрани сте за потпредсједника Републике Српске и треба да научите и титуларе других институција у Републици Српској и да се правилно представљате када се обраћате.

Не смета вам плата потпредсједника Републике Српске и све привилегије које та функација омогућава и које годинама користите, али када то затреба у политичке сврхе и за ситну политичку промоцију исказујете нетрепељивост и позивате на укидање Републике Српске и напрасно се се сјетите “угрожених” права бошњачког народа.

Господине Салкићу, ако вам све то не одговара, позивам Вас да из моралних разлога поднесете оставку на функцију потпредсједника Републике Српске.

Република Српска свим својим грађанима омогућила је једнаке услове и права на шта смо поносни у Српској.

Господине Салкићу, у неким дијеловима ФБиХ, а Ви живите у ФБиХ, а зарађујете плату у Републици Српској Срби нису ни конститутиван народ што се гарантује Уставом као највећим правним актом и Срби не могу имати легитимне представнике свог народа у ФБиХ.

Лажно и увредљиво сте се обратили, а када то учините по Уставу и искрено можемо разговарати и Влада Републике Српске и ја лично опредјељен сам и свакодневно посвећен и радим за добробит свих грађана у Републици Српској.

Остале Вијести