НОВОСТИ

Влада Републике Српске припрема кривичну пријава против Золака и осталих због пласирања нетачних информација

09/10/2021

Влада Републике Српске припрема кривичну пријаву против директора Агенције за лијекове и медицинска средства БиХ Александра Золака, речено је Срни у Влади Републике Српске.

 

Влада Републике Српске

У Влади су најавили да кривичне пријаве припремају против свих лица који су пласирањем нетачних информација ширили панику и угрозили здравље људи.

Кривичне пријаве биће упућене Специјалном републичком тужилаштву почетком наредне седмице.

Влада Републике Српске је 1. октобра упутила кривичну пријаву против Драшка Станивуковића, градоначелника и команданта Штаба за ванредне ситуације града Бањалука, због основа сумње да је извршио кривично дјело против здравља људи.

Ријеч је о члану 195 Кривичног законика Републике Српске – непоступање по здравственим прописима за вријеме епидемије.

У пријави се, између осталог, наводи да је Станивуковић у периоду од 24. до 30. септембра ове године користио и користи сваку прилику и медијски наступ на територији Републике Српске и БиХ да би изазвао панику, страх и неизвјесност код становништва Српске.

То је чинио износећи лажне тврдње, те посебно износећи неистините наводе да се на УКЦ-у Републике Српске, као и другим здравственим установама – болницама на територији Српске, пацијентима обољелим од заразне болести ковид 19, која је већ однијела небројено живота, даје индустријски кисеоник умјесто медицинског кисеоника.

Остале Вијести