НОВОСТИ

Влада Српске: Источно Сарајево добија Народно позориште

18/08/2022

Влада Републике Српске усвојила је Одлуку о оснивању Јавне установе Народно позориште Источно Сарајево, а којом су утврђени дјелокруг и начин рада, органи управљања и руковођења, те друга питања од значаја за дјелатност и пословање Позоришта, а у складу са Законом о позоришној дјелатности.

 

Источно Сарајево добија Народно позориште

Влада Републике Српске

 

Како је саопштено из Владе РС, до сада су Влада Републике Српске и Град Источно Сарајево уложили око пет милиона КМ за изградњу и опремање Народног позоришта Источно Сарајево.

– Позоришна дјелатност је веома важан сегмент културе и темељ сваког културног и цивилизованог друштва јер спаја прошлост са садашњицом, повезује различите цивилизације и трасира пут у будућност сваком цивилизованом друштву. Оснивањем Јавне установе Народно позориште Источно Сарајево, Република Српска биће богатија за још једну републичку јавну установу од значаја за развој и унапређивање позоришне дјелатности у овом дјелу Републике али и шире. Позориште ће обављати послове од општег интереса и значаја за Републику Српску, а оснива се ради подстицања развоја и унапређивања позоришног стваралаштва и позоришне дјелатности – наведено је у саопштењу Владе.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести