НОВОСТИ

Галијашевић: СДС и ПДП окренули леђа и Српској и Србији

03/11/2021

Стручњак за безбједност и борбу против тероризма Џевад Галијашевић сматра да су опозициони лидери из Републике Српске окренули леђа и Српској и предсједнику Србије Александру Вучићу тако што су подлегли сугестијама замјеника помоћника америчког државног секретара за западни Балкан Габријела Ескобара.

 

Џевад Галијашевић

 

Галијашевић је у изјави Срни подсјетио да је Вучић у Београду окупио лидере странака власти и опозиције и дао снажан допринос да се не дијеле у Републици Српској о најважнијим националним питањима.

– То је функционисало само једну сједницу. Зато ово што је урадила такозвана опозиција – СДС и ПДП – није шамар српском члану Предсједништва БиХ Милораду Додику, јер он зна да они њега не воле. И Мирку Шаровићу и Младену Иванићу је ближи Бакир Изетбеговић. Они са њим дијеле позицију у 50 државних агенција и Високи судски тужилачки савјет – сматра Галијашевић.

Он је рекао да се испоставило да Србија, која је у одређеном успону као регионална сила и на економском и на политичком плану жели да одбрани Косово од великих сила и да помогне српском народу у Црној Гори, не може контролисати неке Србе у Републици Српској јер их контролише Ескобар.

Галијашевић је оцијенио да је то је “велики и тежак ударац Србији испод кољена”.

– Додик је понудио сламку спаса у идеји заједничке државе. Да ли они у Сарајеву разумију да ова америчка и британска квази-дипломатија јесте ратна дипломатија из деведесетих – закључио је Галијашевић.

Остале Вијести