НОВОСТИ

“Гарда Пантери”: Оркестрирана кампања против Српске

11/10/2022

Удружење ветерана “Гарда Пантери” Бијељина сматра да је одлуком Централне изборне комисије БиХ о поновном бројању гласова за мјесто предсједника Републике Српске тешко прекршен Закон те институције, као и да се води оркестрирана кампања против Републике Српске и воље народа.

 

Гарда Пантери, ФОТО: РТРС

 

У саопштењу се оцјењује и да се, након што на изборима није успостављена марионетска власт, а ни протести нису уродили плодом, прешло на посљедњи покушај манипулисања изборним материјалом.

– Прешло се на покушај да се манипулацијом прекроји изборна воља српског народа у Републици Српској. Забринути смо новом незаконитом одлуком ЦИК-а БиХ да се незаконито нареди поново бројање гласова за предсједника и потпредсједника Републике Српске и сматрамо да је на овај начин тешко прекшен Закон о ЦИК-у и деградирана ова важна институција – указују из Удружења ветерана “Гарда Пантери”.

У саопштењу се наглашава да ствараоци Републике Српске не виде себе у оваквој БиХ у којој се све што долази из Републике Српске деградира и истиче да су спремни на поновну заштиту институција Републике за коју су дати бројни животи.

– Пуна подршка новоизабраним преставницима Републике Српске и стављамо се на располагање институцијама Српске – навели су из Удружења ветерана “Гарда Пантери”.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести