НОВОСТИ

Голић: Креиран образац Захтјева за легализацију и послат локалим управама

27/09/2022

Министарство за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске упутило је данас Савезу градова и општина, али и свим начелницима градова и општина те предсједницима скупштина свих јединица локалне самоуправе у Републици Српској образац Захтјева за издавање рјешења којим се утврђује легалност објеката.

 

Сребренка Голић

Министар Сребренка Голић каже да је Министарство овим додатно поједноставило поступак утврђивања легалности бесправно саграђених објеката.

„Као што сам најавила у Народној скупштини и на састанку са Предсједништвом Савеза градова и општина Републике Српске, Министарство је креирало образац захтјева који је јединствен за све локалне заједнице. Овим ће се знатно олакшати рад водитељима поступка, што ће омогућити грађанима да брже добију рјешење о легалности својих објеката“, навела је Голићева.

Она подсјећа да је недавно усвојеним Законом о измјенама и допунама Закона о легализацији, омогућен потпуно бесплатан поступак утврђивања легалности, који је уз то, грађане-власнике објеката који су бесправно изграђени до 31. 12. 2013.године, ослободио прикупљања документације и различитих сагласности.

„Очекујемо да ће сви градови и општине одмах по добијању овог обрасца омогућити грађанима на свом подручју да поднесу захтјев и коначно ријеше свој егзистенцијални проблем“, нагласила је министарка.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести