НОВОСТИ

Грађани Српске изабрали своје представнике, то је било јасно и 2. октобра

28/10/2022

Милорад Додик нови је предсједник Републике Српске, утврдила је Централна изборна комисија БиХ након вишедневног поновног бројања гласова.

 

 

– Не можемо се уморити од правде у борби против неправде, рекао је Петар Ђокић, предсједник Социјалистичке партије, гостујући у Јутарњем програму РТРС-а.

Додао је су коалициони партнери давали свој допринос да се овај процес што прије ријеши на најбољи могући начин.

Ђокић каже да политичарима сада слиједе редовне обавезе и обављање политичке дужности.

– Избори су прошли и идемо даље, а то што је ЦИК радио наносило је штету грађанима Српске и непотребно смо пролазили кроз све ово – истакао је Дарко Бањац, предсједник Народне демократске партије.

Додао је да су грађани Српске изабрали своје представнике и то је свима била јасно и 2 октобра.

– Непотребно смо пролазили кроз све јер опозиција не жели да прихвати стварност да су грађани изабрали своје представнике – сматра Бањац.

Очигледно је, тврди, да они који немају визију у политици, желе представу.

Посланик СНСД у Народној скупштини Републике Српске Срђан Мазалица истакао је да одлука ЦИК-а очекивана и повољна за Српску.

– ЦИК је допринио хаосу у друштву, јасно је побједа Милорада Додика непромијенљива. Грађани не требају да буду непријатељи власти Српске – поручио је Мазалица.

Јасно је да је била убједљива побједа и свака неправилност није могла промијенити ту побједу.

– Конститутивна сједница Парламента Српске требало би да буде одржана око 20. новембра, тада очекујемо да буде и полагање заклетве – рекао је Мазалица.

 

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести