НОВОСТИ

Грујичић: Стамбени контејнери за 33 домаћинства

09/10/2021

Начелник општине Сребреница Младен Грујичић рекао је Срни да се приводи крају испорука стамбених контејнера пољопривредним домаћинствима, чије куће нису обновљене, а обрађују своја сеоска имања.

 

Младен Грујичић /СРНА/

 

“Ове године издвојили смо 264.000 КМ за дођелу контејнера за 33 домаћинства да бисмо им олакшали да обрађују земљу и створе услове за повратак на своје сеоске посједе”, објашњава Грујичић.

Он истиче да је потребно да се испоруче још два контејнера и да се овогодишњи план дођеле реализује.

Говорећи о осталим актуелним пројектима у овој општини, Грујичић наводи да су купљене локације за копање бунарева и изградњу резервоара за воду, те да је у току процес експропријације земљишта за изградњу система за наводњавање пољопривредних површина на подручју Скелана и осталим сребреничким селима поред Дрине.

Грујичић истиче да је урађено идејно рјешење за побољшање водоснабдијевања Сребренице, која је љетос имала редукције због суше, те да ће ово питање бити ускоро на дневном реду тематске сједнице Скупштине општине како би се донијела одлука о покретању активности и изабрало техничко рјешење за побољшање водоснабдијевања становништва ове локалне заједнице.

Сребренички начелник наглашава да је у току израда пројектне документације за спортску дворану, чија ће се изградња финансирати донацијом из Турске.

Грујичић наводи и да су у току активности око изградње чворне трафостанице на подручју Скелана.

“Морамо изнаћи адекватно рјешење за уредно електроснабдијевање тог подручја које се једним дијелом снабдијева електричном енергијом из Бајине Баште у Србији. Ријеч је о предратној дотрајалој мрежи на којој су чести кварови, што доводи до прекида у напајању потрошача струјом и ускоро треба да ријешимо тај проблем”, поручио је Грујичић.

Остале Вијести