НОВОСТИ

Дани културе Српске у Русији до 8. јула

02/07/2021

Дани културе Републике Српске одржавају се у Русији до 8. јула у организацији Императорског палестинског православног друштва, изјавио је предсједник овог удружења Миладин Митровић.

 

Дани културе Републике Српске одржавају се у Русији

Дани културе Републике Српске одржавају се у Русији

 

Он је рекао да делегацију Владе Републике Српске на овој културној манифестацији предводе министари енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић и рада и борачко-инвалидске заштите Душко Милуновић.

Митровић, који је и свештеник Српске православне цркве, рекао да је овом приликом организована посјета градовима Москва и Нижњи Новгород, те читав низ културних манифестација.

Он је навео да ће овом приликом бити организована и презентација књиге дјечијих пјесама министра Милуновића, која је преведена на руски језик.

Митровић је најавио да ће Ђокић у оквиру ове манифестације имати састанке са губернатором Нижњег Новгорода, предсједником Скупштине, представницима Владе, те Његовим високопреосвештенством митрополитом нижњеновгородским.

„Ова манифестација је поклон грађана Републике Српске Нижњем Новгороду, који ове године обиљежава јубилеј – осам вијекова постојања“, истакао је Митровић.

Министар енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић боравиће у посјети Руској Федерацији од данас до четвртка, 8. јула.

Ђокић ће присуствовати Сајму привреде Инопром-2021 у Јекатеринбургу и састати се са представницима Привредне коморе Нижњег Новгорода, саопштено је из ресорног министарства.

Министар рада и борачко-инвалидске заштите Душко Милуновић изјавио је Срни да ће се током посјете Руској Федерацији састати са руским ветеранским удружењем проистеклим из одбрамбено-отаџбинског рата и са удружењима која гаје антифашистичку традицију.

Милуновић, који борави у званичној посјети Русији, подсјетио је у изјави Срни да ће посјетити градове Нижњи Новгород и Москву и уручити признање Медаља заслуга за народ породицама 28 погинулих руских добровољаца.

 

Извор: Срна

Остале Вијести