НОВОСТИ

Дан српског јединства: Поздравите заставу

08/09/2021

Држава Србија покренула је кампању поводом Дана српског јединства, слободе и националне заставе којом се народ позива да 15. септембра, поводом празника, истакне и поздрави заставу.

 

Заставе Српске и Србије

 

У спотовима који су се појавили на друштвеним мрежама академик Душан Ковачевић и глумац Петар Божовић, уз химну “Боже правде” која се чује у позадини, подсјећају на славну српску историју.

– Много је тога што нас дијели. Дијеле нас ријеке и планине. Дијеле нас границе, али има више тога што нас спаја. Уједињује нас наш српски језик, култура, писмо и духовност. Уједињује нас радост и понос због наше славне историје. Драги пријатељи 15. септембра поздравимо нашу заставу – каже Ковачевић у споту.

– Српство је васкрсло и наша тробојка се завијорила у свим слободним српским земљама. Људи, истурите застава не прозоре – позива народ Петар Божовић.

Република Српска и Србија 15. септембра обиљежавају заједнички празник – Дан српског јединства, слободе и националне заставе, у знак сјећања на дан када је у Првом свјетском рату 1918. године пробијен Солунски фронт.
Поводом новог празника најважније улице у Београду биће окићене српским заставама, а вијориће се и са свих државних институција и јавних објеката.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести