НОВОСТИ

Дарко Младић о здравственом стању генерала; Најавио посјету оцу

23/08/2021

Дарко Младић, син генерала Ратка Младића за РТРС каже да се свакодневно чује са оцем, те је потврдио да се генералу здравствено стање погоршало.

 

Дарко Младић

Дарко Младић

 

„Чујемо се свакодневно, међутим он не прича много о својим здравственим проблемима. Моја мајка је крајем јула била код њега у посјети и тада је сазнала да има проблема са бубрезима, те да му је шећер повишен. До сада таквих здравствених проблема није имао“, каже Младић.

Додаје и да је утврђено да генералу бубрези лоше функционишу, да губи протеине, али да ништа детаљније не знају.

Истиче да сви захтјеви да им се пошаље документација, како би породица видјела шта се дешава и на који начин Ратка Младића лијече, одговора, каже, нема.

„Адвокати ће написати поднесак гдје ће поново тражити документацију, иако они већ имају обавезу да је редовно достављају. Генерал је овластио адвоката и мене и медицински тим би требао нама да доставља документацију, баш онако како она настаје. Међутим, они то стално игноришу, не баве се тиме и ми осим ове информације немамо ништа више“, наводи Младић.

Истакао је да ће у септембру ићи код оца у посјету, те да ће поново покушати да ријеши ситуацију, како би се генералу пружала адекватна медицинска помоћ.

 

 

Извир: РТРС

Остале Вијести