НОВОСТИ

Да ли је Додик покраден на бирчаком мјесту у Дворовима?

06/10/2022

Опозиција у Републици Српској се не мири са поразом на општим изборима одржаним у недјељу па су након преурањене проглашене побједе у недјељу, већ у понедјељак ујутро кренули са причом о крађи избора.

 

Да ли је Додик покраден

Да ли је Додик покраден

 

Као прилог томе наводе да Јелана Тривић, кандидат за предсједника Републике Српске, у поједним мјестима није добила ниједан глас. С друге стране, имамо бирачко мјесто у Дворовима на којем је кандидат СНСД-а Милорад Додик, према прелиминарним резултатима ЦИК-а БиХ, добио само један глас. Тривићева је на том бирачком мјесту добила 188 гласова а прати је Владимир Бијелић из Странке живот са 163 гласа.

Слиједећи логику ПДП-а и осталих опозиционих странака, и СНСД би могао тврдити да је на овом мјесту покраден њихов кандидат јер је добио један једини глас.

Према досадашњим прелиминарним подацима на основу 97,28 одсто обрађених бирачких мјеста, кандидат СНСД-а за педсједника Милорад Додик има 287.662 гласа или 48,18 одсто, а кандидат ПДП-а Јелена Тривић освојила је 259.326 гласова или 43,43 одсто,

Остале Вијести