НОВОСТИ

Добој стратешки важан за Српску

19/08/2021

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је данас да је Добој стратешки важан за Републику Српску, због чега јесте и биће велико градилиште.

 

Милорад Додик

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик

 

Додик је рекао да Република Српска у Добоју жели да реализује бројне пројекте, међу којима се најважнији изградње нове болнице, спортске дворане и новог администартивног центра, који ће за годину-двије бити понос, сининоним и оријентир за цијели град.

“Заједно то чинимо сви ми који у име народа обављамо важне дужности. И /посланик у Представничком дому парламента БиХ/ Обрен Петровић, и градоначелник Борис Јеринић, али и предсједник Републике Жељка Цвијановић, предсједник Владе /Радован Вишковић/ и министри. Захваљујући томе, Добој поприма друго лице”, навео је Додик.

Обраћајући се након славског обреда поводом Преображења Господњег, крсне славе града Добоја, Додик је истакао да Добој данас у име Републике Српске угошћава великог госта – НЈегову светост патријарх српског Порфирија.

“Велика част је што смо дочекали патријарха, који нас је удостојио овако дивног тренутка”, нагласио је Додик.

Додик је славу града честитао градоначелнику Борису Јеринићу, свим становницима Добоја и свима који воле Добој.

Он је нагласио да би без Српске православне цркве у прошлости био изгубљен идентитет српског народа, те да би било немогуће уздигнути се након страдања у Другом свјетском рату.

“Само чврста вјера могла је да народ очува и зато овај народ вјерује Цркви, поштује своју вјеру, своју крсну славу и зато и пише ћирилицом”, поручио је Додик у Добоју.

Додик је напоменуо да овај народ, који говори српски, никад неће престати да све ово ради, јер је заједно са Црквом прошао много тежа времена, када је то оспоравано.

Он је захвалио патријарху Порфирију за долазак, истичући да је то за све у Републици Српској поука и порука.

Славском обреду претходила је Света архијејерејска литургија у Храму Светих апостола Петра и Павла, коју је предводио НЈегова светост патријарх српски Порфирије, након чега је организована Преображењска литија улицама Добоја.

Извор: Срна

Остале Вијести