НОВОСТИ

Додик: Говорити једним гласом из Српске, СНСД је увијек за дијалог

19/11/2021

Предсједник СНСД-а Милорад Додик рекао је да му је драго што чује да је предсједник СДС-а Мирко Шаровић спреман да се у оквиру Републике Српске дискутује о томе како да се превазиђе постојећа криза и нагласио да је СНСД спреман да се одазове позиву за такава дијалог који би упутио СДС.

Милорад Додик

– Подсјетио бих и њега и јавност да је СНСД упорно позивао све политичке актере у Српској на разговор, али како је јавност могла видјети и СДС и ПДП су одбијали такву могућност до сада. Немамо никакав проблем да иницијатори тог сусрета буду партије из опозиције, јер питање које је на столу, а то је будућност Републике Српске, није питање о којем треба да буде подјела на власт и опозицију у Српској – истакао је Додик.

Уколико су заиста привржени ставу да санкције нису прихватљиво средство за рјешавање политичких питања, како Шаровић сада говори, и уколико су у том ставу заиста озбиљни, нагласио је Додик за Срну, онда би Шаровић могао да каже да уколико до тога дође да се ни СДС посланици неће вратити да раде у заједничким институцијама.

– То би био знак и партнерима у ФБиХ, као и међународној заједници да Република Српска има опозицију кући, али да о темама које се тичу њене будућности нема опозиције и да ће Република Српска принципијелно говорити једним гласом, онако како то видимо у ФБиХ, у бошњачким политичким партијама – указао је Додик.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести