НОВОСТИ

Додик: Дан на који смо сви поносни

25/10/2021

Ово је веома важан дан на који смо сви поносни, истакао је Милорад Додик, српски члан Предјседништва БиХ, на свечаној академији поводом 30 година постојања и рада Народне скупштине Републике Српске.

 

Милорад Додик

 

– Наша слобода је увијек плаћана веома скупом цијеном, и када год нисмо имали државу, био је у питању наш биолошки опстанак. Стајали смо увијек против највећих сила, од Отоманског царства, Аустроугарске монархије, нацистичке Њемачке, потом НАТО агресије. Можда смо могли и некога да избјегнемо, али не би ми били то што јесмо, поносни Срби, јер увијек нам је била најважнија слобода – истакао је Додик.

Дотакао се и славне прошлости свих генерација.

– Ми смо увијек јунаштво сматрали мјером одбране нас и наших од других, али чојство мјеру одбране других од нас. И зато је српски војник и слобода обиљежена великим гестовима у којим су Срби показивали да су велики ратници, али и људи – поручио је Додик.

Додик је подвукао да је свједок свих дешавања у посљедњих 30 година.

– Права Српске данас су мања него што су то била прије 30 година. И даље желе да из далеких канцеларије свијета управљају управо овдје и нашим животима. То је кршење темељног људског права, онога што смо стекли и имали и увијек се томе супростављали. А та брана је увијек била Народна скупштина Републике Српске – нагласио је Додик.

Остале Вијести