НОВОСТИ

Додик: Нескривено радимо на пројекту самосталне Српске у оквиру дејтонске БиХ

12/10/2021

СНСД нескривено ради да Републици Српској врати овлашћења која има по Дејтонском споразуму, рекао је лидер ове странке Милорад Додик.

 

Милорад Додик

– Промовисали смо програм који се зове “Самостална Српска у оквиру дејтонске БиХ” – истакао је Додик на конференцији за новинаре.

Истакао је да ће до краја мјесеца заказати сједницу Главног одбора СНСД која ће бити одржана на Палама.

-У задњим данима овог, или почетком наредног мјесеца ћемо на сједници Народне скупштине Републике Српксе размотрити читав програм који се ради, израђује, дотјерује детаљима који иде да се одбије антиуставно и антидејтонско понашање. Судбинско питање за Српску је питање враћања надлежности. Одбацујемо могућност да се законима мијења Устав – поручио је он.

Истакао је Устав БиХ остаје непромијењен осим дијела везаног за Брчко дистрикт.

Нагласио је да се мора створити неутрални амбијент за политичке договоре.

– Ми ћемо прогласити ништавним законе о Суду и Тужилаштву на простору Српске. Одбацићемо њихове активности и забранити њихове активности на простору Српске. То ћемо учинити и са СИПА и са Обавјештајном агенцијом – рекао је Додик.

Додао је да су против сукоба, да су то политичке мјере, те додао да ће само одговорити на нападе ако Српска буде угрожена.

– Српска неће водити било какве оружане акције против било кога – рекао је Додик.

Истакао је да ће бити одржана и сједница Предсједништва СНСД-а.

– На дневном реду наше сједнице биће и питање кршења надлежности Српске, што се догађа удруженим подухватом Бошњака и дијела међународне заједнице, преко високог представника до Уставног суда БиХ – додао је Додик.

Остале Вијести