НОВОСТИ

Додик: Очекујемо четири делегата у Дому народа

28/11/2022

Лидер СНСД Милорад Додик очекује да ова политичка партија има четири делегата у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ.

 

 

– Према ономе шта смо разговарали са нашим коалиционим партнерима то не би требало да буде проблем, али не могу рећи са сигурношћу имајући у виду да су сви “скочили” од региона, САД, Велике Британије да разговарају са сваким послаником и покушавају да сломе њихову вољу – рекао је Додик новинарима у Котор Варошу.

Он је рекао да су неки синоћ и позвани у Београд да у ко зна каквом формату разговарају са неким људима који нису власт.

– Амбасадор САД у БиХ ходао је по Републици Српској и мијешао се у унутрашње стране, а у политички живот се мијешају сваки дан. Британци пријете, призививају, охрабрују и шта све не и све је одједном постало важно. Важно је зато што смо имали нетачну тврдњу да је од пет делегата у Дому народу наметнуто да је проста већина четири, иако математика каже да је то три – рекао је Додик.

Он је поновио да је зато важно да СНСД има четири кандидата да би се тамо могло на најбољи начин заштити интерес Републике Српске што СНСД ради на најбољи начин.

Додик каже да лидер СДА Бакир Изетбеговић јуче позива опозицију из Републике Српске да заједно формирају власт на ниову БиХ, што је математички могуће, али функционално никако.

– Видјећемо, коалиција око СНСД-а има апсолутну већину у Републици Српској па ће се видјети шта је могуће, а шта није – истакао је Додик.

Он каже да је Сарајеву потребно да Републику Српску окриви за све, односно за неке застоје, али да то неће успјети.

– Вратите нас на Устав БиХ јер Република Српска неће БиХ која је супротна овом уставу. Ако хоћете БиХ, вратите се Дејтонском споразуму што смо јасно рекли и ту нема дилеме – рекао је Додик.

Он је поновио да Република Српска неће БиХ креирану у амбасадама САД и Велике Британије, земаља које су увијек биле против Српске и урушавали је до мјере да не може да постоји.

– Зар против Републике Српске није било увођење Оружаних снага БиХ, обавјештајне службе, Суда и Тужилаштва – рекао је Додик и напоменуо да је и фискални систем дијелом пренесен на ниво БиХ, а да свега тога у Дејтону нема.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести