НОВОСТИ

Додик покренуо иницијативу о неприхватању наметнутог Инцковог закона

24/07/2021

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик покренуо је званично и први потписао петицију којом се изражава став о неприхватању наметања закона од одлазећег високог представника у БиХ Валентина Инцка, али и којом се изражава недвосмислен став да се, без обзира на уважавање свих жртава, у Сребреници није догодио геноцид.

 

Петиција

Петиција

 

„Додик позива све грађане Републике Српске који то желе да својим потписом на ову петицију одбију да се српском народу и свим грађанима Српске забрањује право на слободу мишљења, као и да што масовнијим потписивањем ове петиције одбијемо политичке манипулације једног дијела Запада који желе да једино српски народ у Европи буде окарактерисан као геноцидан“, изјавио је савјетник за унутрашњу политику српског члана Предсједништва БиХ Радован Ковачевић.

Он је нагласио да се не смије заборавити да је Инцко овај срамни чин наметања оваквог закона урадио баш на данашњи дан, када је послије сарајевског атентата Аустрија, из које долази Инцко, упутила ултиматум Краљевини Србији.

„Ми из Српске то не смијемо заборавити и ми из Српске из принципа не смијемо на ово пристати“, рекао је Ковачевић.

Одлазећи високи представник у БиХ Валентин Инцко, који је недавно дао оставку, наметнуо је допуне у Кривичном закону БиХ којима се забрањује и кажњава “негирање геноцида и величање ратних злочинаца”.

Извор: РТРС

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести