НОВОСТИ

Додик: Спремили смо закон, нема више високог представника да га забрани

04/11/2021

Српски члан Предсједништва БиХ рекао је да је спреман закон који се односи на одбацивање блокаде над војном и другом имовином коју је наметнуо високи представник Педи Ешдаун.

 

“Јавност зна да смо ми донијели свој закон, али га је поништио Инцко. Сада нема високог представника па ћемо га донијети”, рекао је Додик.

Он поручује да ће на народној сједници Народне скупштине Републике Српске ићи тај закон који ће ван снаге ставити њихове приче о забрани располагања нашом земљом.

“Остало ћемо припремати у процедури како то поштују легалисти, легитимишући само оно што нам је устав дао. Не позивамо никога на сукоб, не позивамо више никога ни да нас разумије, јер то неће. Не прихватамо високог представника, не прихватамо Уставни суд. Странци нам говоре да се мора поштовати, е па не мора”, рекао је Додик и поручио:

“Нису рачунали да ће се створити озбиљна екипа политичара која ће бранити интересе Републике Српске. Увјеравам јавност, да нема те понуде којом би могли да зауставе ова процес. Овај процес је раван одлукама формирања Републике Српске и доношења устава”, рекао је Додик.

Остале Вијести