НОВОСТИ

Додик: Србима нема живота на овим просторима без независне државе (ВИДЕО)

25/09/2021

Ако Уставни суд БиХ каже да је пракса коју је сам створио основ за доношење рјешења, онда Срби немају шта да траже у таквој државној заједници, изјавио је српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик, коментаришући одлуку овог суда о Закону о шумама Републике Српске.

 

Милорад Додик

Милорад Додик

 

Додик је поручио да Србима нема живота на овим просторима ако не буду имали независну државу, а све што се дешава, између осталог, и одлуке Уставног суда БиХ показују да је то неопходно.

– Они могу да направе какву хоће праксу и то је све подвала Србима од ЕУ и Америке како треба да поштујемо Уставни суд и БиХ – истакао је српски члан Предсједништва БиХ.

Додик је истакао да је посао Уставног суда да се бави усаглашеношћу закона са Уставом БиХ, а не да одлучује о власништву.

Додик каже да је на сцени покушај отимања свега што је у надлежности Републике Српске, указавши да то траје годинама, те да Српска треба да одбаци све што јој је наметнуто и врати се на изворни Дејтонски споразум.

 

Видео прилог са РТРС.а можете погледати на ОВОМ ЛИНКУ

 

Он сматра да у првој фази Република Српска треба да одбаци све што је наметнуто од високог представника и Уставног суда БиХ, додајући да нигдје на свијету не постоји уставни суд који се бави проблематиком власништва и надлежностима.

– Република Српска ће у првој фази повући и поништити све, повућићемо нашу сагласност са раније датих споразума као што је споразум о војсци и индиректним порезима. У року од три, четири или пет мјесеци, то је мој приједлог и надам се да ће бити подржан, треба да формирамо нашу војску и изађемо из концепта који се зове Оружане снаге, забранимо Суду и Тужилаштву да дјелује на простору Српске и правосуђе ставимо у ингеренцију Парламента Српске – рекао је Додик.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести