НОВОСТИ

Додик: Стране амбасаде умијешане у изборни процес

13/10/2022

Јасно је одакле дувају вјетрови за ово што ради опозција. Сав процес желе да доведу у питање и измислили су да нешто није у реду, поручује лидер СНСД-а Милорад Додик.

 

Милорад Додик

Милорад Додик

 

Неки, каже, очигледно имају лоше намјере за Републику Српску и желе да она буде проблем а нашли су недовршене политичаре у Српској да им помогну у томе и спремни су на тај начин да уруше Републику Српску.

“Таква она треба Западу, таква треба Њемачкој која је издала резолуцију Бундестага и зато извршиоци радова Тривићка и други су на фону Њемачке политике, нису на фону Републике Српске шта год они о томе рекли. То је очигледно јасно никад више није било јасно него данас”, рекао је Милорад Додик, предсједник СНСД-а.

Јасни су, каже Додик, и резултати избора. СНСД је велики побједник. И то бројке показују на свим нивоима. А јасно је, поручује Додик, и зашто се та бројка мора минимизирати.

“Све су то ствари које се покушавају минимизирати зато што је британски амбасадор позвао канцеларију ПДП-а и рекао: ‘Изађите и реците да сте побиједили па ћемо видјети шта ћемо’. Одатле је све кренуло и они знају да је тако”, поручио је лидер СНДС-а Милорад Додик.

Жељка Цвијановић каже да је ПДП је контаминирао ЦИК. И то јер је ЦИК морао да донесе незаконите наредбе. Ријеч је о новоизмишљеној, закону непознатој категорији “поновљеног контролног” пребројавања које се одвија у хаосу кога је допунила синоћња посјета Кристијана Шмита просторијама ЦИК-а.

“Колико пута смо већ чули од двојца (Бранислав) Бореновић-(Јелена) Тривић да је изборни процес контаминиран? По свему виђеном, укључујући и преписку у вајбер групи ПДП-а, коју је ‘прославила’ Смиљана Бабић Моравац, јасно је да је контаминиран првенствено ПДП и да је та партија својом контаминацијом контаминирала и ЦИК, па је морао доносити незаконите и контаминиране наредбе утемељене на ‘шокантним медијским насловима’ умјесто на закону и чињеницама”, поручује предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић.

Да је све ово добро смишљен сценарио сматра и бивши предсједник Републике Српске Драган Чавић.

Чавић каже да је у Српској могућа тешка политичка криза супростављених политичких блокова а уз учешће ЦИК-а и странаца, који су већ покушавали Србе да заваде.

“Врло слична ситуација је та из ’97, опасна, крајње опасна и тад су странци били дебело инволвирани. Све исти актери на различитим странама. Неће нико ћутке прихватити безочно кршење закона”, рекао је Драган Чавић, бивши предсједник Српске.ОФФ

Да је то покушај потпуне дестабилизације сматра и лидер СНСД-а Милорад Додик. До тога, поручује он, неће доћи али ако хоће борбу, каже, имаће је. ик: Стране амбасаде умијешане у изборни процес

 

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести