НОВОСТИ

Дрецун: Неће бити дозвољено да се Српска маргинализује

29/10/2021

Бошњачким политичарима у БиХ више неће бити дозвољено да се Република Српска маргинализује, рекао је рекао је предсједник Одбора Скупштине Србије за Косово и Метохију Милован Дрецун.

Милован Дрецун

– Они /бошњачки политичари/ не желе да организују живот, који би био потпуно заједнички и равноправан. Они српски народ третирају као грађане другог реда. И то је кључни проблем. Али, неће им се свакако дозволити да се Република Српска на било који начин више маргинализује – истакао је Дрецун.

Он је рекао да у вези са оним што српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик ради /на враћању надлежности Српској/ руководство Српске мора да буде веома опрезно, али да мора да врати незаконито одузете надлежности.

Коментаришући пријетње ратом лидера СДА Бакира Изетбеговића, Дрецун каже да је то питање капацитета и да неко може да пријети у празно као што то ради Изетбеговић, те да има потпуно погрешну процјену да тако може да се понаша према српском народу и да ће застрашити некога, те оцијенио да се мора постићи договор сва три народа у БиХ.

Дрецун је рекао да је озбиљна пријетња ратом када бошњачко руководство неће да прихвати Републику Српску већ жели да одузимањем надлежности, уз подршку западних земаља, учини да Српска једноставно нестане, да је нема, иако је крвљу српског народа створена.

Остале Вијести