НОВОСТИ

Епископ Фотије освештао земљу за градњу храма у Малешевцима

07/06/2021

Његово преосвештенство епископ зворничко-тузлански Фотије поручио је на оствештању земље за храм у Малешевцима код Угљевика да је српски народ крепког духа и везан за своје светиње и светитеље.

 

епископ зворничко-тузлански Фотије

Његово преосвештенство епископ зворничко-тузлански Фотије

 

Нови храм биће посвећен Светом владици Николају Охридском и Жичком, за којег је епископ у бесједи рекао да је велики учитељ Срба у двадестом вијеку.

 

“То је био мученички вијек за Србе јер су тада преживјели Балканске ратове, Први и Други свјетски рат, одбрамбено-отаџбински рат”, истакао је епископ Фотије.

Епископ Фотије је нагласио да је владика Николај /Велимировић/ био велики Србин и светитељ, водио је Богомољачки покрет и у Србији и на нашим просторима, те окупљао људе око Цркве.

Начелник општине Угљевик Василије Перић изразио је захвалност свима који подржавају градњу храма.

“На овом мјесту ће се вјерни народ овог краја напајати Христовом љубављу и вјером православном, која је вијековима уназад одржала народ”, рекао је Перић.

Перић је подсјетио да је општина Угљевик у Малешевцима у претходном периоду изградила инфраструктуру, ријешила питање водоснабдијевања, изградила путеве, расвјету и школски објекат.

Мјештанин Малешеваца Милан Лазић рекао је да вјерницима много значи градња храма, који ће красити ово подмајевичко мјесто.

Претходно је епископ Фотије служио Свету архијереску литургију у Храму Светог пророка Илије у Горњем Забрђу.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести