НОВОСТИ

Запримљена жалба Тадићеве на одлуку Другостепене дисциплинске комисије

05/10/2021

Високи судски и тужилачки савјет БиХ запримио је жалбу главног тужиоца Тужилаштва БиХ Гордане Тадић, изјављену путем њеног пуномоћника, на Одлуку Другостепене дисциплинске комисије ВСТС-а БиХ, потврђено је Срни из ВСТС БиХ.

 

Гордана Тадић

 

Из ове институције истичу да ће се са жалбом поступити у складу и у роковима предвиђеним Законом и Пословником ВСТС БиХ, о чему ће јавност бити благовремено информисана путем објаве утврђеног дневног реда сједнице ВСТС БиХ.

Владо Адамовић, адвокат главног тужиоца Тужилаштва БиХ Гордане Тадић, потврдио је Срни да је упутио жалбу на одлуку Другостепене комисије Високог судског и тужилачког савјета БиХ којом се она с мјеста главног тужиоца премјешта на мјесто тужиоца.

– Очекујем да ће о жалби ВСТС расправљати крајем овог мјесеца. И даље тврдим да је санкција погрешно изречена и да нису примјењивани критеријуми – рекао је Адамовић и додао да неће моћи присуствовати сједници ВСТС-а када жалба буде разматрана.

Одлука по жалби доноси се на затвореној расправи током сједнице ВСТС-а.

Предсједник ВСТС БиХ Халил Лагумџија рекао је на претходној сједници да се у трећем степену не расправља о одговорности, јер је то је утврђено у првостепеној и другостепеној одлуци, него само о изреченој санкцији.

Он је појаснио да ће сама расправа бити затворена за јавност, али да ће одлука бити саопштена након њеног доношења.

Другостепена дисциплинска комисија је 16. септембра по жалби Тадићеве потврдила одлуку Првостепене дисциплинске комисије од 23. јула.

Остале Вијести