НОВОСТИ

Заштита српског језика и писма – најприроднији начин дјеловања и заштите идентитета

27/08/2021

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је данас да је заштита српског језика и писма најприроднији начин дјеловања и заштите идентитета српског народа.

 

 

Говорећи о преднацрту закона о заштити српског језика и ћириличног писма, који му је јуче  у Србији предао предсједник Србије Александар Вучић, Додик је рекао да је договорено да скупштине Србије и Републике Српске усвоје овај закон на Дан националног јединства 15. септембра.

Додик је рекао да је овај закон изузетно важан, јер се први пут дешава да се за простор Српске и Србије доноси закон са истим текстом.

– Српски језик, српско писмо ћирилица немају никакве разлике ни код нас ни у Србији. Покушаје које смо раније гледаји у БиХ да се праве неке заједничке приче нису успјеле ни у посљедњих 150 година када је то покушавала урадити Аустроугарска – рекао је он.

Подсјећамо, Вучић је раније рекао да се са Додиком у данашњем разговору сагласио да је сарадња између Републике Србије и Српске изузетна на свим нивоима и да српски народ не смије и не може себи да дозволи било какве сукобе и повратак у прошла времена.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести