НОВОСТИ

“Заједно до посла”: Из буџета Владе Српске ове седмице исплаћено шест милиона КМ

28/09/2022

Влада Републике Српске ове седмице исплатила је 6.000.000 КМ за реализацију програма “Заједно до посла” путем којег се финансира самозапошљавање дјеце погинулих бораца, демобилисаних бораца и ратних војних инвалида Војске Републике Српске (ВРС) у овој години.

 

Влада Републике Српске

Влада Републике Српске

 

Средства која се кроз програм “Заједно до посла” додјељују као подстицај за самозапошљавање за наведене категорије, по једном лицу износе 10.000 КМ, саопштено је из Бироа Владе за односе са јавношћу.

Осим програма “Заједно до посла”, у току је и реализација Програма самозапошљавања циљних категорија у привреди у овој години. До сада је овим програмом обухваћено 550 лица, за шта је исплаћено 2.750.000 КМ.

– Оба програма реализују се у оквиру спровођења Акционог плана запошљавања у Републици Српској за 2022. годину, за који је Влада Републике Српске обезбиједила 33.863.035 КМ – наведено је у саопштењу.

У оквиру Акционог плана налазе се Програм финансирања самозапошљавања дјеце погинулих бораца, демобилисаних бораца и ратних војних инвалида ВРС у овој години “Заједно до посла”, Програм запошљавања и самозапошљавања циљних категорија у привреди у 2022. години, Програм подршке запошљавању младих са високом стручном спремом у статусу приправника у овој години.

Ту су и Програм подршке привреди путем поврата уплаћених пореза и доприноса за ново запошљавање радника, Програм обуке, доквалификације и преквалификације у овој години, те Програм подршке запошљавању Рома у Републици Српској у 2022. години.

Остале Вијести