НОВОСТИ

Због ПДП-ове злоупотребе личних података најављене тужбе

29/09/2022

“Хало! – Хало! -Добар дан! Је ли то …? – Ја сам. – Можемо ли рачунати на Ваш глас ПДП-у, Драшку Станивуковићу? – Одакле Вама мој број телефона? (спушта слушалицу)“

 

 

Тако се прикупљају гласови у ПДП-у. Градски одбор, предвођен Драшком Станивуковићем, злоупотребљава личне податке грађана који су били у изолацији током короне. Жртва ПДП-ове прљаве игре била је и седамдесетпетогодишња Бањалучанка. Обратила нам се, јер је у страху и замолила да заштитимо њен идентитет.

Многи Бањалучани су нам се обратили забринути што су њихови лични подаци злоупотребљени. Неки ће то и да пријаве.

Скандалозно је узети картоне људи који су прележали ковид и уцјењивати их да гласају за ПДП, порука је предсједника бањалучког Градског одбора СНСД-а Владе Ђајића. То је нечувено, поручују из СНСД-а. Због тога иду кривичне пријаве.

“Да ли то значи да било који документ који се налази у Градској управи, у циљу остваривања бољег политичког резултата може бити изнесен у политичке просторије и на такав начин да се то злоупотребљава?”, каже Срђан Амиџић, потпредсједник ГО СНСД Бањалука.

 

Очигледно је да су службени и лични подаци грађана злоупотребљени.

 

“Оног момента када се потврди да је пацијент заражен корона вирусом, тог момента из здравствене установе која је то потврдила се достављају лични подаци пацијента, број телефона, матични број и сви остали подаци гдје у Одјељењу за инспекцијске послове издаје рјешење. Такво рјешење шаље обољелом пацијенту, оставља код себе у архиви и шаље у архиву Градске управе. То су три мјеста одакле су могла да изађу та рјешења”, рекао је Миленко Летић, бивши начелник Одјељења комуналне полиције Бањалука.

Предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић данас није одговарао на наше позиве. Градоначелник, или неко из градског одјељења – такође мук, нико да објасни одакле лични подаци грађана у страначким просторијама. У ЦИК-у ће о томе након избора.

“ЦИК у вријеме изборне шутње неће доносити одлуке. Дакле, у том периоду ћемо направити паузу са доношењем одлука о рјешавању по приговорима како ни на који начин не би утицали на било чији изборни рејтинг, али све оно што остане, рјешаваћемо послије изборног дана”, казала је Вања Бјелица Прутина, члан ЦИК-а БиХ.

На снимцима које су објавили поједини портали види се састанак активиста ПДП-а, које предводи Драшко Станивуковић. На једном од столова су жуте фасцикле са документима из Градске управе и личним подацима грађана. Види се десетине фасцикли које су сакривене чак и у сандуцима за постељину.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести