НОВОСТИ

Изетбеговић напада Српску због кризе у оквиру бошњачког политичког тијела

12/11/2021

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић рекла је да је лидер СДА Бакир Изетбеговић познат по томе да напада Републику Српску чим има унутрашњи проблем и кризу у оквиру бошњачког политичког тијела.

 

Жељка Цвијановић

 

Цвијановић је истакла да Изетбеговић има много проблема на политичкој сцену у оквиру Федерације БиХ и бошњачког корпуса.

Коментаришући Изетбеговићеве наводе о, како каже, непостојању изворног Дејтона и тешком економском положају Републике Српске, Цвијановић је рекла да он признаје и промовише само “онај Дејтон који су они замислили да служи централизацији државе”.

– Када је ријеч о Изетбеговићевим тврдњама да нема Дејтона, зашто су онда људи у Америци санкционисали неке људе зато што не поштују Дејтон? Да ли је то нека имагинација, неки облак Дејтона? Зашто се онда позивате на Дејтон и зашто нам кажете да не можемо одустати од Дејтона? – нагласила је Цвијановић, гостујући у Печату.

Када је потписиван Дејтонски споразум, каже она, нико није рекао да “није Дејтон – Дејтон” него да ће то постати током 20, 30 или 50 година.

– Да је тако речено нико га не би ни потписао, не би Република Српска била у томе – нагласила је Цвијановић.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести