НОВОСТИ

Инцков и задатак ОХР-а немогућа мисија

24/07/2021

Удружење “Част отаџбине” сматра да је одлука одлазећег високог представника у БиХ Валентина Инцка о наметању допуна Кривичног закона о “забрани негирања геноцида у Сребреници” убитачан корак уназад и да је његов и задатак ОХР-а – нестанак Републике Српске немогућа мисија.

 

Удружење "Част отаџбине"

Удружење “Част отаџбине”

 

Из овог удружња, које чине пензионисани генерали и официри Војске Републике Српске, су подсјетили да је Инцко поднио оставку, али да га то није спријечило да донесе одлуку која БиХ гура у понор, а објелодањује његово, како су навели, “криминално дјеловање”.

 

Удружење оцјењује да су “бонска овлашћења” враћена на политичку сцену искључиво ради разградње и нестанка Републике Српске, те да је пажљиво биран тренутак доношења Инцкове одлуке, послије објављивања налаза Независне међународне комисије за Сребреницу, који се своди на то да је у Сребреници био злочин, а не геноцид.

„Циљ је да се верификује насиље и онемогући било какво цивилизацијско деловање, те настави са потврдом бошњачког мита о Сребреници“, истакли су из Удружења, чије је сједиште у Београду.

Некадашњи генерали и официри ВРС су нагласили да је дошао тренутак саборности српског народа са циљем борбе за истину и Републику Српску, те да је државатворна политика српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика обавеза свих политичких странака и државних институција, као и сваког појединца како би се успјело.

„На свима нама је велика одговорност, када морамо бити озбиљни, дрско одлучни у очувању српског народа и Републике Српске“, нагласили су из Удружења “Част отаџбине” и оцијенили да се још једном показало колико је политика СДА погубна за сва три народа у БиХ.

Како су напоменули, постојала је могућност да се укидањем ОХР-а и високог представник сви заједно у БиХ ослободе међународног протектората и крену путем просперитета, али је тај трачак свјетлости угасила “немјерљива мржња Изетбеговића /Алије и Бакира/ и СДА према српском народу и њихова фанатична жеља за исламском државом у срцу Европе”.

У саопштењу се додаје да су напади на генерала Ратка Младића у ствари напади на српски народ, јер тиме желе да се заборави нецивилизацијско дјеловање НАТО и западних земаља при нападу на Србију и Републику Српску.

 

Извор: Срна

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести