НОВОСТИ

Истраживање – Додик и Цвијановић убједљиво воде

22/09/2022

Кандидати СНСД за предсједника Републике Српске и српског члана Предсједништва БиХ, Жељка Цвијановић и Милорад Додик, убједљиво воде у предизборној трци у односу на противкандидате, показало је истраживање јавног мњења које је радила агенција “Метрикс” из Бањалуке.

 

 

Истраживање је рађено на узорку од 1.558 испитаника у Републици Српској у периоду од 11. до 17. септембра 2022. године, а одговори су прикупљени теренским радом.

Уз одобрење менаџмента агенције “Метрикс” објављујемо детаље овог истраживања, преноси Српскаинфо.

На питање “ако бисте на изборима бирали предсједника Републике Српске, између сљедећих кандидата, за кога бисте се најприје одлучили”, резултат је био сљедећи: За Милорада Додика би гласало 47 одсто оних који кажу да ће сигурно гласати на изборима, за Јелену Тривић (ПДП) 35 процената, а за кандидата ДНС Радислава Јовичића гласало би четири одсто.

На питање о српском члану Предсједништва БиХ, за Жељку Цвијановић би гласало 42 одсто, за Мирка Шаровића (СДС) 22 одсто, за Ненада Нешића (ДНС) 11 процената, а за Војина Мијатовића три одсто.

На питање анкетара “за коју странку бисте најприје гласали на изборима ако би се они одржали сљедеће недјеље” резултат је овакав: СНСД 35 одсто, ПДП 14 одсто, СДС 11 одсто, ДНС пет одсто и по четири одсто за СП коалицију и за ДЕМОС.

Коментари

0

Пошаљи коментар

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести