НОВОСТИ

И да избори буду 10 пута, сваки пут би разлика за Додика била већа

20/10/2022

Предсједник зворничког Градског одбора СНСД-а Зоран Стевановић указао је на изборни дебакл опозиције и истакао да би, и кад би се избори поновили 10 пута, сваки пут разлика за Милорада Додика била већа.

 

 

Стевановић је рекао да је у контролном бројању гласова за предсједника Републике Српске у Зворнику суштина да је од 86 редовних бирачких мјеста на 33 записник идентичан као и на дан избора, на 15 бирачких мјеста одступања у корист и једног и другог кандидата су плус-минус један глас, на 12 бирачких мјеста плус-минус два гласа, на 37 бирачких мјеста умањени су гласови кандидату СНСД-а за предсједника Српске Милораду Додику, а на 24 мјеста умањени су гласови кандидату ПДП-а Јелени Тривић.

– Мислим да то није крађа – рекао је Стевановић.

Он је рекао да су одступања у овом контролном бројању до 300 гласова разлике, те да ће бити испитана већа одступања на три или четири бирачка мјеста.

– Ми ћемо то погледати да видимо да ли је грешка неког од наших људи и да ли је грешка била свјесна и намјерна. Ми ћемо га сами процесуирати унутар наше партије ако буде потребе – рекао је Стевановић.

Говорећи о Зворнику који се наметнуо као град који би могао бити “случај” на овим изборима, Стевановић, који је и градоначелник, каже да се наметнуо као сви градови гдје се очекује добар резултат СНСД-а.

– Два мјесеца прије избора сам разговарао са члановима нашег Градског одбора и рекао сам им: “немојте себи дозволити да бацимо мрљу на нас ни за један једини глас, не треба нам то”. Наша побједа је извјесна и чиста и нема никаквог разлога да се нешто сад вара и мути – додао је Стевановић.

Коментаришући наводе лидера ПДП-а Бранислава Бореновића да је у селу Пађине Тривићева добила 44 гласа, а Додик 350, Стевановић је рекао да је то његово родно село у којем је и он сам остварио добар резултат на претходним локалним изборима као кандидат СНСД-а.

Он је истакао да се СНСД у Зворнику бави искључиво заштитом својих гласова и да им не треба ниједан глас који би усвојили унутар бирачког одбора.

– Садашња побједа и садашњи број гласова је чист као сунце, када говоримо о појединачним гласовима – нагласио је Стевановић.

Према његовим ријечима, проблем је што су се неке опозиционе партије увукле у врзино коло, прогласе побједу у моменту кад су видјели да губе.

– Чули су да ће Додик прогласити побједу па су хтјели да прогласе прије. Тривићева је изманипулисана од своје коалиције, њој је више гласова дала наша коалиција него њена. Када саберемо колико ко има, добар дио наше коалиције је гласао за Тривићеву – сматра Стевановић, додајући да не вјерује да су дешавања послије општих избора раније написан сценарио.

Он је навео да нема проблем ни са поновним бројањем гласова, ни са новим изборима, али “да се тако игра са народом”.

– Ово што се десило 2. октобра је изборни дебакл опозиције. Како да воде државу ако им је неко украо 100.000 разлике гласова. Разлика од 30.000 /између Додика и Тривићеве/ је највећа разлика у посљедња четири изборна циклуса у корист предсједника Републике Српске. Једноставно, морају се оправдати, и паре које су добили, морају се оправдати пред својим бирачима, прогласили су побједу два мјесеца прије избора – рекао је Стевановић.

Он сматра да је међународна заједница имала циљ “да елиминише” предсједнике три највеће партије у БиХ – Бакира Изетбеговића, Драгана Човића и Милорада Додика.

– Њима је најлакше да то ураде путем избора. Додик се одржао и то убједљиво, али су припадници опозиције убиједили представнике међународне заједнице да су покрадени. Ја бих пустио да понове изборе и 10 пута, сваки пут би разлика за Додика била већа. Ко ће гласати за њих сад послије овог циркуса који су направили? – упитао је Стевановић.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести