НОВОСТИ

Кесић: Српска иде брзим путем ка независности, али не жртвује мир

26/09/2021

Република Српска иде брзим путем ка независности, али њено руководство није спремно да за то жртвује мир, рекао је политички аналитичар Обрад Кесић.

 

 

Обрад Кесић

Кесић је истакао да, за разлику од покојног лидера Бошњака Алије Изетбеговића који је на почетку деведесетих година прошлог вијека рекао да је спреман да “жртвује мир за независност”, руководство у Републици Српској то никада неће учинити.

– Они иду једним путем, тај пут се убрзао, зашто што нема разумевања са друге стране, нити у Сарајеву, нити у међународној заједници да се покуша створити високодецентрализована држава. И због тога се онда иде једним путем, али неће се угрожавати мир, ради независности – рекао је за ТВ Прва Кесић, који је и шеф Представништва Републике Српске у Вашингтону.

Кесић је оцијенио да за БиХ нема пуно алтернатива када је ријеч о путевима којима може да иде, један води према даљем мрцварењу, други је да буде направљен договор, који мора бити на основу оног како је постигнут Дејтон и значи високодецентрализовану БиХ, а трећи је, ако није могућ договор, да се прихвати реалност – миран разлаз.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести