НОВОСТИ

Ковачевић: Поднијети пријаву против опозиције; Евидентне њихове подвале (ВИДЕО)

14/10/2022

Због подвала које су изнијели о наводним доказима изборне крађе, треба поднијети кривичне пријаве против опозиције и медија који су то подржали, истакао је Радован Ковачевић, портпарол СНСД-а, реагујући на подношење кривичне пријаве опозиционих лидера коју су данас предали Окружном јавном тужилаштву у Бањалуци.

 

 

– Ради се о евидентним подвалама за које не постоји нити један доказ. Видјели смо да неко наводно кида неке гласачке листиће и кажу да се то десило у Добоју. Па смо видјели да неко спаљује неке гласачке листиће у Добоју. Оно што је важно јесте да је МУП Републике Српске већ утврдило да су ти материјали подметнути листићи, лажирани материјали који немају никакве везе са правим гласачким листићима – рекао је Ковачевић.

Он је подсјетио шта грађани морају да знају када је ријеч о гласачким листићима.

– Прави гласачки листићи морају да буду овјерени печатом ЦИК-а, и да буду потписани од стране предсједника бирачког одбора, а ови листићи то немају. На правим гласачким листићима кандидати морају да буду заокружени искључиво хемијском оловком, а на њиховим доказима кандидати су заокружени маркером – подсјетио је Ковачевић.

Он је додао и да приликом убацивања у гласачку кутију листићи морају бити пресавијени, што се у овом случају, како каже, није десило.

– У питању је потпуна подвала и монтажа, а све са циљем да би се причало да постоји изборна крађа, које очигледно није било. Имамо причу и предсједника ЦИК-а БиХ Суада Арнаутовића да имамо 61 врећу неискориштених листића који су нестали, и онда на то реагује Бранислав Бореновић и каже да је нестало 120.000 листића. И на то све изађе /члан ЦИК-а/ Вања Бјелица Прутина и каже како је дошло до шума у комуникацији. Све су то манипулација до манипулације са циљем да се слуди јавност у Републици Српској и да се манипулише изборним резултатом. А јасно је да је на изборима побиједио Милорад Додик и СНСД – нагласио је Ковачевић.

 

Он је нагласио да се опозиција бави оваквим стварима како би продужили своје политиче каријере.

– Послије овога њихове каријере су запечаћене, јер ово се може сматрати државним ударом. Уважавамо и цијенимо сваког човјека и његово демократско право и да желимо да сваки човјек живи слободно и самостално у Републици Српској.

Подсјећамо, данас су потпредсједници ПДП-а Јелена Тривић и Игор Црнадак, те лидер Листе за правду и ред Небојша Вукановић и потпредсједник СДС-а Недељко Гламочак предали Окружном јавном тужилаштву Бањалука дио кривичних пријава које је припремио правни тим ПДП-а за кривично дјело изборна крађа.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести