НОВОСТИ

Ковачевић: Позив опозицији на национално јединство, показати да је Српска на првом мјесту

05/11/2021

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик и владајућа коалиција у Републици Српској предвођена СНСД-ом позивају све политичке факторе и опозицију на национално јединство и да сви јасно и гласно кажу да им је Српска на првом мјесту, рекао је савјетник српског члана Предсједништва Радован Ковачевић.

 

Радован Ковачевић

 

– Позивамо све политичке факторе у Републици Српској да нам се придурже, све представнике опозиције. Ово није тренутак за унутрашње размирице. Ово је тренутак да сви јасно и гласно кажемо да нам је Република Српска на првом мјесту – изјавио је Ковачевић за ТВ “Прва”.

Поводом позива Додика на национални интерес у Српској, Ковачевић је подсјетио да је и предсједник Србије Александар Вучић недавно рекао да је изузетно разочаран тиме што више не постоји то политичко јединство у Српској и што је један амерички дипломата, Габријел Ескобар, рекао да је телефоном утицао на одређене политичке представнике опозиције.

– Видјели смо реакцију која је услиједила дан послије – рекао је Ковачевић и подсјетио да су посланици опозиције у Народној скупштини Републике Српске напустили сједницу на којој је требало да буде потврђен вето српског члана Предсједништва БиХ на прегласавање у том тијелу од других чланова.

Према његовим ријечима, Додик и владајућа коалиција у Српској предвођена СНСД-ом позивају све политичке странке из Српске на јединство, јер је ово зачајан историјски тренутак за Републику Српску.

– Сви су дали максималан гас да се ради на нестанку Републике Српске, а ми дајемо најмаксималнији могући гас да Српска врати све што јој припада и да буде јака – истакао је Ковачевић.

Остале Вијести