НОВОСТИ

Ковачевић: Циљ опозиције је да се од Српске направи нестабилан простор – неће им проћи (ВИДЕО)

13/10/2022

Циљ опозиције је да се од Републике Српске направи нестабилан простор, који треба још јаче да се притисне и изврши атак. Покушавају да доведу до укидања Републике Српске. Неће им проћи, поручио је за РТРС порпарол СНСД, Радован Ковачевић.

 

 

– Видјели смо да је Јелена Тривић рекла да је она сигурна да ће и у овом новом бројању гласова она да изгуби, али да је једини циљ да дођу до поновљених избора – рекао је Ковачевић.

Нагласио је да је јасно да опозиција само жели да продужи агонију.

– Немамо проблем са бројањем гласова, али имамо проблем када се броје гласови тако да се крши закон. У такав начин рада не можемо да вјерујемо – поручио је Ковачевић.

Нагласио је да је СНСД апсолутни и убједљиви побједник ових избора. Чињеница је каже да је сам СНСД освојио више гласова него све странке опозиције заједно и да су појединачни кандидати СНСД-а убједљиви побједници ових избора.

– Јако је битно што је МУП Српске јуче утврдио да је снимак на којем су наводно уништавани гласачки листићи лажан, да није аутентичан да је монтиран и подметнут са циљем креирања цијеле ове приче гдје као постоји наводно некаква изборна крађа у Републици Српској – каже Ковачевић.

Подсјетио је да се управо Вања Бјелица Прутина, члан ЦИК-а  на сједници на којој су донијели незакониту одлуку о поновном бројању гласова за избор предсједника Српске, управо позивала на тај снимак.

– Сада кад видимо да је снимак подметнут, да ли ће поништити ту одлуку или ће се барем извинити грађанима Српске – каже Ковачевић.

Сада је већ потпуно јасно, каже Ковачевић, да је у питању завјера против Српске и њених грађана.

– Против демократског легитимитета и капацитета Републике Српске и да су учесници у тој завјери људи из опозиције у Републици Српској, њени инсталирани послушници у ЦИК-у, а то су Бјелица Прутина и Јован Калаба, Кристијан Шмит и још неколико представника страних амбасада у БиХ који су одмах дан након доношења незаконите одлуке ту одлуку подржали – рекао је Ковачевић.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести