НОВОСТИ

Компликује се здравствено стање генерала Младића

23/08/2021

Генералу Ратку Младићу компликује се здравствено стање, сада има и повишен шећер и озбиљне проблеме са бубрезима, а породица је за нове здравствене проблеме сазнала тек крајему јула када га је посјетила супруга, рекао је генералов син Дарко Младић.

 

Генерал Ратко Младић

Генерал Ратко Младић

 

„Шећер му је стално висок. Не знамо да ли му дају терапију, а не зна ни он. Ништа му не говоре, само му донесу у кесици лијекове да попије, а он не зна ни који су, ни за шта су. Углавном, шећер му не спада“, рекао је Дарко Младић.

Он је за данашње београдске Вечерње новости изјавио да породица и адвокати имају веома штуре информације, јер им и даље не достављају генералове налазе и љекарске извјештаје.

„Он је тражио да се сва та медицинска документација пошаље мени и адвокатском тиму, али ништа још нисмо добили“, рекао је генералов син.

Он је истакао да је утврђено и да генералу бубрези лоше функционишу, да губи протеине, али ништа детаљније не знају.

Породица је у сталном телефонском контакту са генералом Младићем, а два пута недјељно могу и да разговарају преко једне видео-апликације, што је притвореницима одобрено прије годину дана, али је “прилично малаксао и доста времена спава”.

Према ријечима Дарка Младића, супруга је крајем јула посјетила генерала Младића, након што су послије годину и по дана дозволили да га неко из породице посјети у притвору.

„Била је четири дана и она је практично и сазнала да он има те нове здравствене проблеме“, истакао је Младићев син.

Генерал Младић је прије годину и по дана оперисао бенигни тумор на дебелом цријеву и, иако је операција добро урађена, имао је врло лошу крвну слику, прије свега низак ниво гвожђа, и тек након реакција и писаних упозорења бранилаца, добио је неопходне трансфузије крви. Младића мучи и висок крвни притисак и слабије се креће јер брзо малакса.

Лист подсјећа да је Младић у притвору протеклих година прегурао неколико блажих можданих удара који су оставили промјене на мозгу, а преживио је и један инфаркт.

Генерала Младића је Хашки механизам осудио 8. јуна правоснажно на доживотну робију, уз супротно мишљење једне од судија. Он сада у притвору у Шевенингену чека да предсједник суда одлучи у коју ће земљу ићи на издржавање затворске казне.

Према досадашњој пракси, хашки осуђеници су на пребацивање чекали између једне и двије године.

Извор: Срна

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести