НОВОСТИ

Кошарац: Циљ опозиције – дестабилизација Српске

19/10/2022

Члан Предсједништва СНСД-а Сташа Кошарац оцијенио је бесмисленим и трагикомичним захтјев предсједника СДС-а Мирка Шаровића да се, на више од 100.000 гласова разлике у корист кандидата СНСД-а Жељке Цвијановић, поново броје гласови за српског члана Предсједништва БиХ, као и за Народну скупштину Републике Српске и Представнички дом Парламента БиХ, гдје су разлике између 120.000 и 140.000 гласова у корист СНСД-а.

 

 

– Увјерен сам да је након овако биједног и бесмисленог захтјева политичког губитника Мирка Шаровића свима јасно да је циљ опозиционих партија да по сваку цијену дестабилизују Републику Српску и спријече провођење воље српског народа изражене на изборима – упозорио је Кошарац у изјави за Срну.

Кошарац је додао да Шаровић, Бранислав Бореновић и остали губитници из опозиције очајнички траже подршку Сарајева и странаца с циљем поткопавања и рушења институција Републике Српске.

– Они су јуче пред Тужилаштвом БиХ направили нову бесмислену представу за јавност, иако у Кривичном закону БиХ јасно пише да то тужилаштво није надлежно за изборе за предсједника Републике Српске. Чуди ме да им се нису придружили њихови страначки послушници из Централне изборне комисије /ЦИК/ БиХ који ових дана у сарајевским медијима отворено провоцирају најављујући могућност доношења одлуке о поништавању избора у Републици Српској – рекао је Кошарац.

Према његовим ријечима, очигледно је да опозиција још од изборне ноћи на све начине покушава да испровоцира инциденте и немире у Републици Српској, с циљем да изазову међународну интервенцију и оправдају доношење нових незаконитих одлука ЦИК-а.

– То је једино што је тим губитницима преостало, након тешког пораза, с којим, очито, не могу да се помире. Потребно је бити стрпљив и сачувати мир и стабилност институција Републике Српске. Народ је најбољи судија и његова воља, изражена на изборима, не може бити поништена – поручио је Кошарац.

Он је најоштрије осудио Шаровићеве изјаве по сарајевским медијима о Милораду Додику као “регионалној сметњи”.

– Судбина губитника попут Шаровића је да одједном постану видовити политички аналитичари, по налогу њихових страних ментора. Милорад Додик може отићи са политичке сцене само онда када то одлучи народ у Републици Српској, а не када то желе Мирко Шаровић и његови политички шефови у страним амбасадама у Сарајеву – нагласио је Кошарац.

Он је додао да не треба бити ни видовит, нити посебно аналитичан да би се разумјело чије интересе у сарајевским медијима заступају Шаровић и остатак губитничке опозиције.

– То сигурно нису интереси Републике Српске и српског народа, који је на изборима одлучио да ће Милорад Додик бити предсједник Републике Српске, а Мирка Шаровића послао на сметљиште политичке историје – закључио је Кошарац.

 

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести