НОВОСТИ

Којић: Истицање ратних застава такозване Армије БиХ – провокација

04/11/2021

Директор Републичког центра за истраживање рата, ратних злочина и тражење несталих Милорад Којић оцијенио је класичном провокацијом истицање ратних застава такозване Армије БиХ на територији Републике Српске, напомињући да су под тим заставама Срби убијани и монструозно мучени .

 

Милорад Којић

 

 

– Ратне заставе Бошњаци користе на територији Републике Српске иако њихови политичари желе да прикажу Србе као екстремисте. Срби нису ни на који начин угрозили било какво обиљежавање, па ни оно које су Бошњаци организовали у Котор Вароши уз истакнуте ратне заставе – рекао је Срни Којић.

Он је подсјетио да Србима власти Федерације БиХ никада нису дали сагласност да могу служити помен на стратиштима, међу којима је и некадашња Добровољачка улица у Сарајеву.

– Из тога се види ко су екстремисти. Истицање ратних застава такозване Армије БиХ јесте класична провокација – нагласио је Којић.

У насељу Вечићи код Котор Вароша јуче је обиљежено 29 година од ратних дешавања на подручју ове општине, гдје су биле истакнуте ратне заставе такозване “Армије БиХ”, а овом догађају присуствовао је и потпредсједник Републике Српске Рамиз Салкић.

Остале Вијести