НОВОСТИ

Кузмановић уручио Чубриловићу трећи том Енциклопедије Српске

31/08/2021

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић разговарао је данас са предсједником Академије наука и умјетности Републике Српске /АНУРС/ Рајком Кузмановићем који му је том приликом уручио примјерак трећег тома Енциклопедије Републике Српске.

 

Енциклопедије Српске

Чубриловићу трећи том Енциклопедије Српске

 

Разговарајући са Кузмановићем о актуелним питањима и развоју науке Српској, Чубриловић је упутио подршку раду Академије, посебно у унапређењу научноистраживачког рада, међународној промоцији и интензивнијој сарадњи са другим сродним националним академијама које дјелују у европским земљама, саопштено је из Народне скупштине.

Чубриловић је истакао значај рада Академије у припреми и објављивању досадашња три тома “Енциклопедије”, наводећи да је она од посебног значаја за Српску и њене грађане, те незаобилазан извор за све будуће енциклопедијске књиге, научне и стручне радове чија тема је везана за Српску и БиХ.

Он је, и овом приликом, истакао да ће Народна скупштина, која је и донијела Закон о Енциклопедији Републике Српске и убудуће пружати подршку раду Академије.

Кузмановић је навео да трећи том Енциклопедије Републике Српске обухвата 1.235 одредница, те 589 фотографија и 17 карата, те да би, према досадашњој динамици рада, сви томови требало да буду завршени и одштамани у наредне четири године.

На састанку је констатовано да је Енциклопедија Републике Српске најзначајнији, најопсежнији и најзахтјевнији пројекат у досадашњем постојању АНУРС.

Разговарајући о актуелним политичким питањима, Чубриловић и Кузмановић су констатовали да је неопходно уложити додатне напоре како би се очувао највиши могући степен јединства у Републици Српској у вези са виталним нациналним питањима, посебно у легалном и легитимном представљању воље грађана у заједничким органима на нивоу БиХ.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести