НОВОСТИ

Милић: Дан српског јединства биће обиљежен у Брчком

01/09/2021

Дан српског јединства, слободе и националне заставе, који се у Србији и Републици Српској обиљежава 15. септембра, биће обиљежен и у Брчком у присуству Његовог преосвештенства епископа зворничко-тузланског Фотија, најавио је предсједник Скупштине дистрикта Синиша Милић.

 

 Синиша Милић

Предсједник Скупштине дистрикта Синиша Милић

Милић је рекао да ће се на тај дан окупити предсједници свих српских парламентарних странака из Брчког, свештенство Српске православне цркве, представници “Просвјете” и борачких организација, те руководства других удружења која баштине српску националну традицију.

– Околности у којима живимо намећу потребу јединства када је ријеч о питањима која се тичу очувања нашег идентитета, традиције и културе. То су теме које надилазе дневно политичке расправе и не смију бити предмет спорења без обзира на страначку припадност – рекао је Милић Срни.

Он је додао да ће у договору са другим страначким првацима настојати да овај скуп, којим ће се обиљежити Дан српског јединства, прерасте у периодично окупљање, да то не буде само 15. септембра у знак сјећања на дан када је у Првом свјетском рату пробијен Солунски фронт.

Милић се данас, заједно са архијерејским намјесником брчанским Драганом Ћирковићем, састао у Бијељини са владиком Фотијем.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести