НОВОСТИ

Милић: Опозиција запечатила политичку судбину, СНСД наставља да јача Српску

28/10/2022

Посљедњом одлуком Централне изборне комисије БиХ стављена је тачка на сагу о изборима и на амбиције појединаца из опозиције у Републици Српској који су покушали прекрајање изборне воље народа, рекао је Срни члан Главног одбора СНСД-а Младен Милић.

 

 

Милић је рекао Срни да је опозиција показала право лице и сасвим извјесно запечатила своју даљу политичку каријеру и судбину.

Он је оцијенио да су из опозиције у протеклим данима притисцима и свакојаким квалификацијама изборних побједника покушали прекрајање изборне воље народа, али им то им није пошло за руком.

– Управо је ЦИК БиХ, у који су полагали све наде, јучерашњом одлуком распршио као мјехур од сапунице болесне амбиције појединаца из опозиције. А нарочито петорки која се још не мири са чињеницом да су изборни губитници и да је то коначно потврдио и ЦИК – навео је Милић.

Он је нагласио да је огромна већина грађана цијеле Републике Српске са правом гласа рекла своје на изборима 2. октобра, а то је убједљива побједа кандидата СНСД-а на сва четири нивоа заједно са коалиционим партнерима, што се након двадесетпетодневне саге коначно потврдило и одлуком ЦИК-а.

– Амбиције за влашћу кандидата опозиције за појединачне функције и њихових страначких првака нису уродиле плодом и поред ЦИК-а који је изабран без конкурса, па затим флагрантног кршења Изборног закона под притиском опозиције, потпомогнути појединим медијима који су својим објавама само додатно распламсавали њихове амбиције – истакао је Милић, након што је ЦИК БиХ јуче потврдио да је кандидат СНСД-а Милорад Додик освојио највише гласова на изборима за предсједника Републике Српске 2. октобра.

Он је рекао да је коначно стављена тачка на до сада најтранспарентније одржане изборе у БиХ и Републици Српској према оцјенама ОЕБС-а и међународних званичника.

– Протеклих 25 дана грађанима Републике Српске и региона испиран је мозак о наводној крађи, корупцији, превари и чему све још не. Коначно, сага је завршена – навео је Милић.

Све то вријеме, истакао је Милић, руководство СНСД-а, чланство и симпатизери понашали су се савјесно, одговорно и потпуно мирно чекали резултате поновног и такозваног контролног пребројавања увјерени у своју убједљиву побједу.

– Послије свега само је петорка изашла у јавност и остала код својих ранијих ставова, не желећи да честита убједљиво бољем Милораду Додику, Жељки Цвијановић и СНСД-у. Од таквих политичара се не може ништа боље ни очекивати – рекао је Милић.

Он је изразио задовољство због побједе на сва четири нивоа и због величанственог, до сада највећег скупа народа у Републици Српској, у уторак, 25. октобра у Бањалуци, те захвалио свим члановима СНСД-а, активистима, симпатизерима, коалиционим партнерима и свим грађанима који су дали глас и повјерење СНСД-у.

– Ми се окрећемо свакодневном животу и обавезама градње и јачања институција, конституисању законодавне и извршне власти, те очувању и јачању стабилности Републике Српске на челу са њеним предсједником Милорадом Додиком и српским чланом Предсједништва БиХ Жељком Цвијановић – наводи Милић.

Он је позвао све људе добре воље, све грађане Републике Српске без обзира на политичку, вјерску или националну припадност на окупљање око институција Српске да се јединствено настави даља изградња и јачање Републике Српске.

– Тиме обезбјеђујемо трајно постојање наше отаџбине у миру и слободи – поручио је Милић.

Кандидат СНСД-а за предсједника Републике Српске Милорад Додик освојио је 300.180 или 47,06 одсто гласова на општим изборима 2. октобра, а кандидат ПДП-а Јелена Тривић 273.245 или 42,48 одсто гласова, објавила је Централна изборна комисија БиХ утврђене резултате.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести