НОВОСТИ

Милуновић: До 20. фебруара доставити коначне листе за стамбено збрињавање

03/02/2022

Министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Душко Милуновић апеловао је да локалне заједнице ресорном министарству до 20. фебруара доставе коначне листе за стамбено збрињавање породица погинулих бораца и ратних војних инвалида од прве до четврте категорије.

Душко Милуновић

Милуновић је на данашњој конференцији за новинаре у Бањалуци упозорио да ће, уколико локалне заједнице не доставе прецизне податке у предвиђеном року, у том случају морати да сачекају на стамбено збрињавање у својој локалној заједници, док ће локалне власти сносити искључиву кривицу за нереализацију Програма стамбеног збрињавања.

Он је рекао да су закључно са данашњим даном листе за неповратна новчана средства коначне у само 12 локалних заједница у Републици Српској и то у Берковићима, Костајници, Броду, Гацку, Новом Горажду, Источном Старом Граду, Језеру, Крупи на Уни, Осмацима, Рудом, Хан Пијеску и Шековићима.

Милуновић је навео да су листе за стамбено збрињавање сачињене само у 11 локалних заједница и то у Костајници, Броду, Гацку, Новом Горажду, Источном Старом Граду, Кнежеву, Крупи на Уни, Оштрој Луци, општинама Рудо, Хан Пијесак и Шамац.

Милуновић је подсјетио да је Влада Републике Српске у протеклом периоду по Програму потпуног стамбеног збрињавања издвојила средства у износу од 150.328 802 КМ, а по овом програму стамбено је збринута 8.281 породица.

Он је рекао да је ресорно министарство 2019. године расписало јавни позив за стамбено збрињавање борачких категорија, који је обновљен 2020. године, јер је Влада Републике Српске настојала да свима који нису ријешили стамбено питање отвори ту могућност и да стамбено питање ријеше.

Милуновић је рекао да се у том периоду у јединице локалне управе и самоуправе, у општине и градове Републике Српске за стамбено збрињавање пријавило 4.159 лица.

– Ми до сада у највећем дијелу локалних заједница нисмо успјели доћи до коначних листа – напоменуо је Милуновић.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести