НОВОСТИ

Милуновић: Никад више средстава за борачке категорије

19/11/2021

Република Српска никада у својој историји није издвајала више средстава за борачке категорије него у посљедње вријеме, изјавио је министар рада и борачко-инвалидске заштите Душко Милуновић и додао да ће Влада наставити да чини све да унаприједи њихов положај, права и услове живота.

Душко Милуновић

– Разлога за незадовољство увијек има. То је нормално, али је проблем што се то често политизује са стране оних политичких субјеката који не представљају борце – упозорио је Милуновић.

Милуновић је подсјетио да је, између осталог, први пут установљено мјесечно примање за незапослене борце, које је обухватило готово 9.000 бораца, да су ове године расле инвалиднине, а за борачке категорије укупно се издваја 11 одсто из буџета Српске, што је рекордно.

Он је подсјетио да ће захваљујући Владиним мјерама, договореним са легитимним представницима бораца, на крају ове године 94.000 бораца који имају мање и више од 60 година старости добијати мјесечни борачки додатак или накнаду у висини тог додатка.

Милуновић је навео да је Влада ове године, између осталог, издвојила 13 милиона КМ за /само/запошљавање борачких категорија.

Он је додао да је ревизија статуса бораца, инвалида и слично стална активност надлежних органа Српске како би се унаприједило стање и на том плану.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести