НОВОСТИ

Наш свети завјет је мир

05/08/2021

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је у обраћању на централној државној церемонији у Бусијама поводом Дана сјећања на страдале и прогнане Србе у хрватској војној акцији “Олуја” да су Срби страдалнички народ који је слободу увијек дијелио са другима.

 

Милорад Додик

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик

 

„Окупљени смо захвљаујући томе што су Србија и Српска прихватиле приједлог предсједника Александра Вучића да на овај дан обиљежавамо и памтимо страдање библијских размјера, још једно у низу које се десило Србима“, рекао је Додик.

Он је указао да су данас простори гдје су живјели Срби пусти и празни.

„Тамо нису дозволили народу ни да се врати да би остварио своја имовинска друга права“, рекао је Додик.

Додик је истакао да је историја српског народа пуна страдања, али да нису успјели у намјери да истријебе Србе, који данас имају Србију и Републику Српску.

„Морамо да будемо окупљени око оног што је наш свети завјет а то је мир“, поручио је Додик.

Он је истакао да српски народ и Република Српска неће одустати од својих права, те да хоће снажну и стабилну Републику.

„Ми нећемо да ћутимо и ми ћемо се борити против неправде коју смо доживјели и доживљавамо у континуитету. Хоћемо снажну и стабилну Републику, ништа не тражимо него да Република Српска буде оно што је њој дато у Дејтонском споразуму и шта пише у Уставу БиХ. Они су давно то нама отели, а ми желимо да то имамо. Ја мислим да је то легитиман политички циљ“, нагласио је Додик.

Извор: РТРС

Остале Вијести