НОВОСТИ

Неопходно досљедно спровођење закључака и закона усвојених у Парламенту Српске

06/08/2021

Предсједништво Борачке организације Републике Српске /БОРС/ једногласно је данас увојило изјаву којом захтијева од свих институција Српске, парламентарних странака и представника у заједничким органима БиХ, досљедно и потпуно спровођење закључака и усвојених закона у Народној скупштини у вези са наметнутом одлуком Валентина Инцка.

 

Предсједништво Борачке организације Републике Српске

Предсједништво Борачке организације Републике Српске

 

 

Предсједник БОРС-а Миломир Савчић изјавио је да је у овом тренутку најважније да је постигнуто јединство свих политичких странака у Српској, јер се Српска само јединством може супроставити наметнутим одлукама.

“То је једини начин да се супроставимо наметању и то не само у овом случају, јер кад је међународна заједница у питању, искуство ме научило да увијек требамо очекивати сљедећи кортак. Ово није крај”, рекао је Савчић новинарима у Бањалуци.

Савчић је истакао да није јасно шта то желе “комшије Бошњаци”.

“Ако хоће истину, како ћемо је утврдити ако нам је забрањено да се бавимо истраживањем истине. Ако хоће правду, хоће ли то бити само њихова првада. На којим основама хоће помирење и како ћемо до суживота без помирења”, упитао је Савчић.

Он је рекао да се у усвојеној изјави, такође, наводи да је сједница Скупштине БОРС-а, одржана 21. маја на Јахорини, потпуно легална и легитимна, те сазвана и вођена у складу са Статутом.

“Све одлуке и закључци донесени на овој сједници су у складу са Статутом и другим општим актима и обавезујући за све чланове БОРС-а. Предсједништво снажно подржава и залаже се за рјешавање свих спорних питања кроз органе БОРС-а и у том циљу још једном позивамо све чланове организације да активно учествују у раду органа и тамо рјешавају сва спорна питања”, навео је Савчић.

Замјеник предсједника Предсједништва БОРС-а Александар Савић рекао је да је на данашњој сједници дужности разријешен предсједник Предсједништва БОРС-а Горан Рогић, те да ће нови бити именован на некој од наредних сједница.

Предсједник Одбора ратних војних инвалида Марко Милошевић навео је да је циљ овог одбора повећање средстава за бањско лијечење ратних војних инвалида, те повећање инвалиднина у наредном периоду.

 

Извор: Срна

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести